IMPROVISATIESHOW

Een improvisatieshow is de ideale manier om de gasten van uw event, congres of personeelsfeest te verrassen.

Samen met u bereiden we de voorstelling grondig voor. We verzamelen input over u en uw bedrijf, over uw medewerkers en de verhalen op uw werkvloer, over het typische jargon dat u elke dag gebruikt. Met die info briefen we onze acteurs, die ter plaatse een show improviseren, op basis van korte gesprekjes met de aanwezigen.

Als start van een congresdag, op het einde van een dag vol presentaties of als verrassingsact op uw personeelsfeest: de verschillende mogelijke voorstellingen worden steeds op maat uitgewerkt. Er zijn heel wat mogelijkheden om dit te personaliseren: mensen uit uw bedrijf in de bloemetjes zetten, spelen rond de thema’s in uw missie, waarden of visie of een volledige voorstelling op maat van het thema van uw event .

Improsessie

Een improsessie is de meest bekende vorm van een improvoorstelling op maat. 3 tot 5 acteurs, aangevuld met een pianist en/of presentator, spelen een reeks korte improscènes, telkens op basis van input die we uit het publiek krijgen.

We verwerken specifiek jargon, typische anekdotes of belangrijke boodschappen in de scènes, zodat de herkenbaarheid bij het publiek hoog is.

Improsessies kunnen kort en krachtig zijn (vanaf 30 minuten) of een avondvullende voorstelling vormen (tot 90 minuten met pauze). De invulling is voor elke voorstelling anders, omdat we ze elke keer opnieuw op maat voor u voorbereiden.

BINGO

BINGO is een variant op de improsessie. De acteurs spelen allemaal een herkenbaar typetje (debardeur, brilletje, brillantine,…) en nodigen de gasten uit om samen met hen Bingo te spelen. Er worden nummers getrokken, kaartjes geraken langzaam vol en uiteindelijk is er een winnaar. Intussen bepalen de getrokken nummertjes wie er geïnterviewd wordt, welke scènes geïmproviseerd worden en welke richting de voorstelling uit gaat. Een hilarisch kader voor een prachtige improvoorstelling, uiteraard ook weer op maat van uw event of gelegenheid.

Een origineel format van bevriende franstalige improgroep Tadam, dat intussen de wereld veroverde op festivals in Finland, Barcelona,… Exclusief in het Nederlands te boeken via de BIL.

Lavage Total

Lavage Total is een uniek concept, ontwikkeld door BIL. Het is een improvisatievoorstelling aan de hand van 5 woorden.

Alvorens plaats te nemen in de zaal krijgen alle medewerkers een blanco t-shirt waarop zij vriendelijk verzocht worden om met viltstift een woord/begrip/gevoel (dat bepalen wij samen met u tijdens ons voorbereidend gesprek) duidelijk leesbaar op te schrijven.

Deze beschreven t-shirts worden vervolgens in wasmanden verzameld en op het speelvlak geplaatst.  Vooraleer het spel officieel begint haalt elke speler een t-shirt uit de manden, leest het getroffen woord luidop voor en hangt het zichtbaar voor publiek en medespelers aan een waslijn.

De voorstelling kiemt vanuit deze woorden.

Woorden worden van de voorwas tot het zwieren afwisselend gebruikt als thema’s, personages, grap, locatie, tijdperk… Weliswaar gebriefd maar zonder enige voorbedachte rade beginnen de spelers aan de voorstelling. Met hulp van de ‘vuile was’ (beschreven t-shirts) van het publiek creëren de acteurs van Lavage Total  een verrassende voorstelling van A tot Z.

 

Hotel Harmonie

Hotel Harmonie is een uniek concept, ontwikkeld door BIL. Het is een improvisatievoorstellingmet vaste personages maar een altijd wisselend verhaal.

De setting is een hotel waar al enige tijd niet veel gasten meer komen, wat voor onrust zorgt bij de personeelsleden : de hotelmanager, de receptioniste, de kok, de ober, het kamermeisje en de afwasser. Hun karakters worden bepaald door de onvoorspelbare suggesties uit het publiek : een naam, een verleden, een verlangen, een trauma, een geheim, enz.

Als klap op de vuurpijl komt er die avond toch een gast aan in het hotel. Waarom en hoe … ook dat bepaalt het publiek.

Welkom in Hotel Harmonie !

Een bezoek aan Hotel Harmonie is uniek, onvergetelijk en doordrenkt van emotie, drama, intriges en humor.

Meer info over de mogelijkheden?

Bel coördinator Jeroen Van Dyck op 0474 53 64 78