fbpx

LOPENDE PRODUCTIES

BIL heeft in de loop der jaren een aantal kant en klare voorstellingen uitgewerkt, zowel voor specifieke doelgroepen als voor het brede publiek. Hieronder vindt u de lopende producties terug die u op dit moment kan boeken in uw school, voor privé-aangelegenheden en events of in uw Cultureel Centrum.

Meer info over de mogelijkheden?

Bel Jeroen Van Dyck op 0479 32 02 66

NU. En dan? – Een verhaal over dementie

Elk verhaal is verschillend bij dementie. Sommige momenten zul je ongetwijfeld herkennen. Andere niet. Want er is enkel NU. En dan…

Nu. En dan? is een voorstelling voor zorgkundigen, mantelzorgers, professionals én iedereen die met dementie te maken krijgt. Tijdens de voorstelling brengen we een verzameling van jullie verhalen, en ontdekken hier de schoonheid in.

We tonen de momenten waarop de ziekte de meeste vragen oproept, wanneer taal verandert en communiceren moeilijk wordt. Zo geven we dementie ‘een stem’. De voorstelling kwam tot stand in samenwerking met ‘t moNUment en Stad Mechelen. 

We bieden ook de mogelijkheid tot nabeschouwing door een expert van het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. Aan te vragen bij je lokale expertisecentrum.

Voor wie?

Zorgverleners, mantelzorgers en zorgprofessionals (en zorgstudenten). Kortom: voor iedereen die met dementie te maken krijgt.

Toile Ciree

Toile Cirée is een interactieve theatervoorstelling gebaseerd op improvisatietechnieken die in vrijwel elke school gespeeld kan worden voor groepen tot 100 leerlingen. Ze werd op maat ontwikkeld voor de tweede graad van het secundair onderwijs in alle richtingen, in samenwerking met leerkrachten Nederlands uit de tweede graad. De leerlijn literatuur uit het leerplan Nederlands is het uitgangspunt voor deze productie. Leerlingen maken kennis met verhaalelementen als tijd en ruimte, personages, vertelstandpunten,… Om dit alles in de klas voor te bereiden en te verwerken, is een begeleidende lesmap beschikbaar.

Voor wie?

Tweede graad secundair onderwijs

Meer info over de mogelijkheden?

Bel Jeroen Van Dyck op 0479 32 02 66 of mail op jeroen@bil.be

Meer info over de mogelijkheden?

Bel Jeroen Van Dyck op 0479 32 02 66

Ik Heb een Held Ontmoet…

‘Ik heb een held ontmoet…’ is een theatermonoloog gecombineerd met marionetten- en voorwerpentheater die in vrijwel elke school gespeeld kan worden voor groepen tot 120 leerlingen. Samen met de toeschouwers gaat de acteur op zoek naar zijn familiegeschiedenis in de Eerste Wereldoorlog. ‘Ik heb een held ontmoet…’ werd in samenwerking met het Koninklijk Legermuseum op maat ontwikkeld voor de laatste 3 jaren van het lager onderwijs. Belangrijke thema’s in de voorstelling zijn de Eerste Wereldoorlog, familiebanden, herinneringen en geschiedenis. De voorstelling werd oorspronkelijk door de asbl Isolat in het Frans gemaakt en werd al meer dan 50 keer met succes opgevoerd; de Nederlandstalige versie wordt exclusief door BIL aangeboden. Om alles in de klas voor te bereiden en te verwerken, is een uitgebreide begeleidende lesmap beschikbaar. Na afloop van de voorstelling is een korte nabespreking met de leerlingen voorzien.

Voor wie?

4de, 5de en 6de leerjaar lager onderwijs

’t Collectief Geheugen – voor culturele centra, bedrijven en andere organisaties

‘t Collectief Geheugen is een voorstelling over uw gemeente, uw bedrijf, uw organisatie. We nemen de verhalen van het publiek om zo de geschiedenis te schrijven van een avond. Zo vullen we elke keer ons archief aan met kleine en grote verhalen, die allemaal tot ons Collectief Geheugen gaan behoren. We improviseren rond die unieke vertelsels en creëren zo een telkens weer verrassende voorstelling.

We spelen de voorstelling met 4 acteurs, een pianist en een tekenaar. Die tekenaar tekent live en improviseert samen met de acteurs. Zo onstaan achter hun ruggen de meest wonderlijke decors, rekwisieten en verrassende verhaalwendingen. De interactie tussen getekend beeld en gespeeld verhaal zorgt telkens opnieuw voor spannende geïmproviseerde scènes. Zowel voor het publiek als voor de spelers en tekenaar zelf!

 

Voor wie?

Culturele centra, bedrijven en andere organisaties

Meer info over de mogelijkheden?

Bel Jeroen Van Dyck op 0479 32 02 66