fbpx

BILLIE

Interactieve Improvisatieshow

Het was echt geweldig, zowel de kinderversie als de grotemensenshow! Ik kijk al uit naar de volgende.” – Jeroen

In deze interactieve improvisatieshow spelen vier acteurs op basis van jouw suggesties het verhaal van Billie. Die suggesties doe je via de chatfunctie. Twee vrolijke MC’s leiden het geheel in goede banen.

Je ziet het, op die manier is elke show 100% uniek. Want we weten niet op voorhand wat jij gaat suggereren. Je zal dus nooit twee keer dezelfde show te zien krijgen!

We spelen deze show zes keer online: drie keer voor gezinnen met kinderen om 18u30, en drie avondshows om 20u30.

De online shows zijn gratis maar registreren is verplicht. Eén registratie per computer is voldoende. Je kan de link niet delen. Kijk je op meerdere toestellen, doe dan meerdere reservaties.

Je ontvangt de streaminglink na je registratie. Dit kan even duren. Niets ontvangen een half uur voor de voorstelling? Contacteer dan Marie op 0474 53 64 78 of marie@bil.be 

Bekijk hier de eerste BILLIE show van 25 maart 2021

Waar Billie de CEO van een reclamebureau is.

Je mag vast en zeker noteren dat ik het schitterend vond. Een hele “verademing” in toch wel hele bijzondere en soms wel sombere tijden….” – Roger

Hoe goed was BILLIE! Dikke proficiat!!!” – Floris 

Alle 5 hier keihard van genoten.  De jongste moest gaan slapen maar wou A-B-S-O-L-U-U-T blijven kijken. En terecht!!!!” – Dave

Ook fantastische muziek trouwens!” – Geert

BILLIE voor kinderen

Online

8-12 jaar

25/03 – 18u30

06/05 – 18u30

20/05 – 18u30

BILLIE Avondshows

Online

25/03 – 20u30

06/05 – 20u30

20/05 – 20u30

Liveshows

(onder voorbehoud)

18/04 – Antwerpen

25/04 – Gent

16/05 – Antwerpen

29/05 – Gent

05/06 – Antwerpen

Je kan je nog niet registreren voor deze fysieke shows.

Steun de BIL en doe een donatie

De livestreams worden georganiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid. Toch is het een hele uitdaging om ze te financieren zonder er onze broek aan te scheuren. Wil je best wel betalen voor je ticket, om ons zo financieel te steunen? Doe dan een donatie via deze link of via onderstaande QR-code. Opgelet: scan de code met je foto-app, niet met Payconic. 

FAQ

Voor welke leeftijd zijn de online KIDS shows?

De online KIDS shows zijn bedoeld voor gezinnen met kinderen. De optimale leeftijd voor de KIDS show is tussen de 8 en de 12 jaar, maar we weten uit ervaring dat ook jongere kinderen graag naar onze improshows kijken. Ze gaan dan niet alles begrijpen, maar zich zeker wel amuseren.

Voor welke leeftijd zijn de online avondshows?

De online avondshows zijn bedoeld voor volwassenen. Zijn je tieners vanaf 12 jaar redelijk volwassen? Dan kunnen ze zeker meekijken! Vind je ze nog iets te jong voor een volwassen voorstelling? Kijk dan samen naar de BILLIE FOR KIDS shows.

Hoeveel kost een ticket?

Tickets voor de livestreams zijn in principe gratis. Je moet je wel verplicht registreren. Je kan er ook voor kiezen om een donatie te doen van €5, €7, €10 of €15. Tijdens de livestream kan je ook nog een donatie doen via een Payconic-link. Dan zal je het bedrag vrij kunnen betalen. Tickets voor voorstellingen op locatie zijn betalend. Meer info volgt eens we weten of deze kunnen doorgaan.

Ik wil meer doneren dan €15, kan dat?

Dat kan zeker. Wil je bijvoorbeeld €30 doneren, dan doe je twee keer een donatie van €15. Dit kan in 1 bestelling, je hoeft geen verschillende bestellingen te doen.

Ik wil liever niet doneren voor de online shows, kan dat?

Dat kan zeker, maar je moet je wel verplicht registreren om te kunnen kijken naar de show. Dit duurt maar 2 minuutjes.

Hoe lang duren de online shows?

De online shows voor KIDS duren ongeveer een half uur, de online avondshows duren ongeveer 45 minuten.

Vervangt BILLIE de klassieke BIL-matchen?

Nee, zeker niet. Maar het was helaas niet mogelijk om een BIL-match coronaproof te organiseren omdat er zoveel mensen aan meewerken. Van zodra het weer kan, organiseren we weer matchen.

Volgt de BIL de coronaregels tijdens de productie van BILLIE?

Ja, absoluut. De veiligheid van onze spelers en crew staat centraal. We repeteren met mondmaskers en afstand volgens de huidig geldende regels van de professionele kunstensector. Voor de voorstellingen worden er “creatiebubbels” gemaakt, net zoals voor bijvoorbeeld televisieproducties in tijden van corona. De acteurs tekenen een verklaring op eer waarin ze verklaren zich aan de coronaregels te houden. Binnen de creatiebubbel mogen acteurs dichter bij elkaar komen zonder masker indien de productie dit vereist. De crew houdt ten allen tijde het mondmasker op en behoudt afstand. Zo worden de risico’s geminimaliseerd.

Komen er ook fysieke voorstellingen van BILLIE?

We hebben voorstellingen gepland in Antwerpen (Zuiderpershuis) en Gent (Tinnenpot) tussen april en juni 2021. Maar we zijn nog niet zeker of deze gaan kunnen doorgaan. We wachten de beslissingen van de regering af in verband met de heropening van de cultuursector. Fingers crossed!! Dit zijn de voorlopige data: 18/04 (Antwerpen), 25/04 (Gent), 16/05 (Antwerpen), 29/05 (Gent), 05/06 (Antwerpen).

Liever een uitgebreide opleiding?

De BIL geeft iedereen de kans om zelf kennis te maken met improvisatietechnieken.

Bekijk hier onze driejarige opleiding.

ImproAcademy