Master Classes Improvisatietheater

Master Classes Improvisatietheater

De BIL heeft heel veel expertise in huis. Veel van onze spelers zijn ook uitstekende lesgevers, die zich vaak hebben gespecialiseerd in een bepaald aspect van improvisatietheater. We merken ook dat er bij spelers met enkele jaren speelervaring best wat vraag is naar gespecialiseerde onderwerpen. Daarom hebben we een aantal Master Classes Improvisatietheater ontwikkeld, die we aanbieden in Antwerpen vanaf september 2022 in samenwerking met OPENDOEK. Kies uit: Haal het uiterste uit je muzikant, Stemtechnieken, Commedia dell'Arte Maskers en Blijf uit mijn bubbel!.

Master Class Improvisatietheater: Haal het uiterste uit je muzikant.

Met Ingmar Dasseville, hoofdpianist van de BILIngmar Dasseville, Master Class Haal het uiterste uit je muzikant. Master Classes Improvisatietheater

Hoe ga je om met een muzikant in een improvisatietheater-voorstelling? Laat je die in een hoekje zijn gang gaan of gebruik je hem/haar als een extra speler in de scène? In deze workshop leer je hoe je die m/v/x aan de zijkant van het podium ten volle benut.

Voor wie: Voor spelers met genoeg ervaring zodat je zelfstandig een scène kan opstarten en spelen, zodat Ingmar kan focussen op de interactie met de muziek.

Praktisch: Zaterdag 24 september 2022, Zaal Zirkus (Antwerpen), 14u-17u

Prijs: €55 (plustarief) - €50 (standaardtarief) - €40 (reductietarief)

Master Class Improvisatietheater: Stemtechnieken

Met Saartje Hendrickx, theatermaker en Clini-clown

Ontdek tot wat je stem in staat is! Je stem en je lichaam zijn de instrumenten van elke improvisator. Hoe meer controle je over je stem hebt, hoe slimmer je ze kan inzetten in een scène. Deze Master Class improvisatietheater is tweeledig. In het eerste deel leer je je stem goed te gebruiken en zo je scala te verbreden. In het tweede deel vliegen we erin met impro-oefeningen waarbij de stem centraal staat.

Voor wie: Voor alle improspelers, ongeacht je ervaring, die willen werken aan hun stem.

Praktisch: Zaterdag 22 oktober 2022, Zaal Zirkus (Antwerpen), 14u-17u

Prijs: €55 (plustarief) - €50 (standaardtarief) - €40 (reductietarief)

Master Class Improvisatietheater: Blijf uit mijn bubbel!

Met Floris Lefever, BIL-speler en BIL-lesgever

Corona heeft ons geleerd dat het niet altijd goed is om dicht bij elkaar te staan. Dat is een grote aanpassing. Want in veel improvisatie scènes staan wij als spelers altijd vlak naast elkaar. Maar op zich is dat niet nodig. Je hoeft elkaar niet aan te raken, te kussen, te bepotelen om te tonen dat je verliefd, bang, of blij bent. Dat kan ook vanop een afstand.

Deel 1Impro met 1,5 meter afstand tussen spelers (1,5u)

In dit deel van de master class improvisatietheater gaan we spelen met afstand tussen elkaar. Hoe ga je in interactie met een decor dat je niet mag aanraken? Hoe toon je jouw emoties zonder dicht bij elkaar te staan? Hoe speel je subtiele handelingen op een afstand, en zorg je ervoor dat de ander toch kan zien wat je doet? Hoe vertel je jouw verhalen zonder close contact?

Deel 2: Zonder woorden (en zonder speeksel) (1,5u)

In dit deel leren we dat je ook impro kan spelen zonder heel de tijd te moeten praten. Want praten verspreidt een virus. We spelen scènes met geen of een beperkt aantal woorden. Want op zich zijn die niet altijd nodig om je publiek te overtuigen.

Voor wie: Voor elke improspeler met minstens 1 jaar ervaring.

Praktisch: Zaterdag 3 december 2022, Zaal Zirkus (Antwerpen), 14u-17u30

Prijs: €55 (plustarief) - €50 (standaardtarief) - €40 (reductietarief)

Master Class Improvisatietheater: Commedia dell'Arte maskers

Met Lucas Tavernier, professioneel acteur met een passie voor Commedia dell'ArteMaster Classes Improvisatietheater: Commedia dell'Arte maskers met Lucas Tavernier

Elk Commedia dell’ arte masker vertegenwoordigt een intrinsiek personage met unieke kenmerken, waardoor de acteur kan focussen op de fysieke mogelijkheden van het lichaam, en op vocale uitingen. De maskers zijn handgemaakt door Francis Debeyre. Zet het op en laat je meevoeren door je personage!

Voor wie: Voor alle improspelers, ongeacht je ervaring, die geïnteresseerd zijn in Commedia dell'Arte en in het ten volle benutten van het potentieel van lichaam en stem.

Praktisch: Zaterdag 17 december 2022, Zaal Zirkus (Antwerpen), 10u - 17u. Er is een uur middagpauze voorzien.

Prijs: €99 (plustarief) - €90 (standaardtarief) - €72 (reductietarief)

Meer info over onze tarieven

Je kan kiezen uit drie tarieven voor onze Master Classes Improvisatietheater:

  • Standaard tarief. Dit dekt de kosten van de Master Class.
  • Plustarief. Geef iets meer en help ons om onze reductietarieven te financieren en de BIL betaalbaar te maken voor iedereen.
  • Reductietarief. Heb je het iets minder breed? Kies dan het reductietarief. Je hoeft niets te bewijzen, we gaan niet controleren wie welk tarief heeft gekozen.

Liever een andere opleiding?

Onze Master Classes Improvisatietechnieken behandelen gespecialiseerde onderwerpen. Wil je het liever wat algemener? Check dan onze algemene opleidingen voor beginners en gevorderden

In samenwerking met:

Heb je een vraag? Vul dan onderstaand formulier in!

  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
Master Classes Improvisatietheater
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x