Over ons

Dertig jaar geleden ontstond het eerste improvisatiegezelschap in Vlaanderen: de Belgische Improvisatieliga of kortweg de BIL. De BIL speelt als enige in Vlaanderen de Canadese wedstrijdvorm Match d’Impro, gebaseerd op ijshockey. Twee teams nemen het tegen elkaar op in een heuse “patinoire” compleet met sportshirts en strenge scheidsrechters (waar het publiek live sloeffen naar mag gooien als ze het oneens zijn met de fouten die gefloten worden). 

Gestart als klein amateurgezelschap is de BIL uitgegroeid tot een organisatie met een kleine 100 leden (inclusief spelers, scheidsrechters, betaalde vaste medewerkers en freelancers). Naast de klassieke improvisatiematch verzorgt de BIL ook schoolvoorstellingen, animaties, theatervoorstellingen en workshops. En dit alles zonder subsidies. 

De BIL is de vruchtbare grond geweest voor heel wat improvisatiegezelschappen in Vlaanderen, èn ook voor het programma Onvoorziene Omstandigheden. BV’s zoals Jens Dendoncker, Dimitri Leue, Rob Vanoudenhoven, Tom Lenaerts, Evi Hanssen, Jeron Dewulf, Bill Barberis en Ilse La Monaca hebben allemaal ooit gespeeld bij de BIL.

De improvisatiematches zijn de waarom van ons verhaal. We zetten alles op alles om sterke matches naar ons publiek te brengen. De kennis en het talent dat we hierdoor vergaard hebben, delen we graag. Je kunt bij de BIL niet enkel terecht als liefhebber of speler; ook voor bedrijven, scholen of organisaties brengen we improvisatie. Dit in de vorm van improsessies op maat, schoolvoorstellingen, workshops, animatie tijdens uw feest of op uw beurs, brainstormsessies… Kortom: bij BIL is alles mogelijk.

Wie is de BIL?

Raad van Bestuur

Onze Raad van Bestuur bestaat uit BIL-oudgedienden, spelers en leden van de staff. De Raad van Bestuur zet de lijnen uit voor de werking van de organisatie en neemt alle beslissingen die nodig zijn om de BIL goed te laten draaien.

De huidige leden van de Raad van Bestuur:

Ghislain Belmans (voorzitter), Jeroen Van Dyck (Penningmeester), Floris Lefever, Max La Menace, Gunther Rouffaer, Jeron Dewulf. Adviserende leden: Ann Claes en Dave Nauwelaerts.

Artistieke Raad

De Artistieke Raad is het artistieke hart van de BIL. Hier wordt alles gepland omtrent trainingen, ImproAcademy, matchen, workshops, opleidingen… De Artistieke Raad zorgt er samen met onze hoofdcoach voor dat de BIL altijd betere voorstellingen kan spelen.

De huidige leden van de Artistieke Raad:

Tania Cnaepkens, Max La Menace, Filip Witters, Gregory Van Damme, Sophie Van den Eynden (coach).

Heb je een vraag voor de Raad van Bestuur of de Artistieke Raad van de BIL? Mail ons op info@bil.be of bel naar onze coördinator Marie Schoovaerts op 0474 53 64 78.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x