Over ons

De Belgische Improvisatie Liga (BIL) speelt publieksvoorstellingen, heeft een aanbod voor bedrijven (bedrijfstheater, animaties, acts, workshops, teambuildings), organiseert opleidingen en biedt schoolvoorstellingen aan. Hierbij wordt steeds gebruik gemaakt van technieken uit het improvisatietheater: kijken, luisteren, accepteren, samenwerken en vertrouwen.

Dertig jaar geleden is de BIL ontstaan als allereerste improvisatietheater-gezelschap van Vlaanderen. De BIL speelt nog steeds als enige in Vlaanderen de gepatenteerde Canadese wedstrijdvorm Match d’Impro, gebaseerd op ijshockey. Twee teams nemen het tegen elkaar op in een heuse “patinoire” compleet met sportshirts en strenge scheidsrechters. Ben je het niet eens met de fouten die de scheidsrechters fluiten? Gooi dan een sloef naar hun hoofd!

Naast de klassieke matchen heeft de BIL ook een nieuw format ontwikkeld: BILLIE. In plaats van korte scènes zoals in de matchen, is BILLIE een zogenaamde longform. Op basis van suggesties uit het publiek wordt er ter plekke beslist wie BILLIE is en waar diens verhaal die dag naartoe gaat.

De BIL is de vruchtbare grond geweest voor heel wat improvisatiegezelschappen in Vlaanderen, èn ook voor het programma Onvoorziene Omstandigheden. BV’s zoals Jens Dendoncker, Dimitri Leue, Rob Vanoudenhoven, Tom Lenaerts, Evi Hanssen, Jeron Dewulf, Bill Barberis en Ilse La Monaca hebben allemaal ooit gespeeld bij de BIL.

De kennis en het talent die we hebben opgedaan, delen we graag. Je kunt bij de BIL niet enkel terecht als liefhebber of speler; ook voor bedrijven, scholen of organisaties brengen we improvisatie. Dit in de vorm van improsessies op maat, schoolvoorstellingen, workshops, animatie tijdens uw feest of op uw beurs, brainstormsessies… Kortom: bij BIL is alles mogelijk.

Lees hier meer over onze trainingen, coach en audities. 

Wie is de BIL?

Raad van Bestuur

Onze Raad van Bestuur bestaat uit BIL-oudgedienden, spelers en leden van de staff. De Raad van Bestuur zet de lijnen uit voor de werking van de organisatie en neemt alle beslissingen die nodig zijn om de BIL goed te laten draaien.

De huidige leden van de Raad van Bestuur:

Ghislain Belmans (voorzitter), Jeroen Van Dyck (Penningmeester), Floris Lefever, Max La Menace, Jeron Dewulf. Adviserende leden: Ann Claes en Dave Nauwelaerts.

Artistieke Raad

De Artistieke Raad is het artistieke hart van de BIL. Hier wordt alles gepland omtrent trainingen, ImproAcademy, matchen, workshops, opleidingen… De Artistieke Raad zorgt er samen met onze hoofdcoach voor dat de BIL altijd betere voorstellingen kan spelen.

De huidige leden van de Artistieke Raad:

Tania Cnaepkens, Max La Menace, Filip Witters, Gregory Van Damme, Sophie Van den Eynden (coach).

Heb je een vraag voor de Raad van Bestuur of de Artistieke Raad van de BIL? Mail ons op info@bil.be of bel naar onze coördinator Marie Schoovaerts op 0474 53 64 78.

Medewerkers

Marie Schoovaerts - Algemeen Coördinator, Productie & Marketing - marie@bil.be - 0474 53 64 78

Flo Bastiaenssen - Artistiek medewerker - flo@bil.be

Heleen Driessen - Coördinator B2B - heleen@bil.be - 0486 87 99 00

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x