Kemphanen 2019

Kemphanen komt terug! Schrijf je nu in!

De longformcompetitie Kemphanen was een frisse wind in improland in 2017. Compagnie Amai organiseerde de wedstrijd in Gent, en meer dan 20 groepen uit heel Vlaanderen namen deel. Een fijne ontmoeting tussen spelers, groepen en verschillende improstijlen was het resultaat. BIL speelde ook mee en mocht zelfs de finale betwisten, met een speciaal voor Kemphanen uitgedacht format.

Toen Compagnie Amai vroeg wie de organisatiefakkel wilde overnemen, was BIL meteen kandidaat. BIL wordt 30 in 2019, en wat is een betere manier om die verjaardag van het improvisatietheater in Vlaanderen te vieren dan zo veel mogelijk verschillende groepen samen te brengen om met elkaar te spelen?

BIL neemt de handschoen dan ook op en plant 16 Kemphanen-competitieavonden in 2019, van 20/1 tot de grote finale op 15/12! Alle shows zullen plaatsvinden in de Atelierzaal van het Zuiderpershuis (Antwerpen).

Nieuw dit jaar is dat we alle deelnemende groepen nog een workshop zullen aanbieden rond een specifiek impro-thema (to be confirmed welke workshops dat worden). Een gratis workshop voor de spelers en een toffe avond in een leuke zaal dus voor iedereen die meedoet!

Naar het oorspronkelijke idee van Compagnie Amai zijn er een reeks voorrondes waar elke groep 2 x een longform van 25 minuten speelt. Tijdens de halve finale en de finale speel je een langere set. Elke avond beslist het publiek wie de winnaar is en wie doorgaat naar de volgende ronde.

Om Kemphanen te organiseren, hebben we natuurlijk in de eerste plaats groepen nodig die mee spelen! Als jij wil meedoen met je improgroep, of als je een nieuw verbond aangaat met gelijkgezinde improvisatoren, schrijf je dan vanaf nu in! We nodigen alle improgroepen van harte uit om mee te doen, en moedigen ook nieuwe initiatieven zeker aan om iets origineels in elkaar te steken. We zoeken in totaal 24 deelnemende groepen. Als we meer inschrijvingen krijgen dan die 24, dan beslist het Kemphanen-comité op basis van de info in het inschrijvingsformulier welke groepen kunnen deelnemen. Omschrijf dus zo goed mogelijk wat je gaat doen!

Klik op deze link om je in te schrijven, en geef meteen ook alle data aan waarop je kan spelen. We houden zo veel mogelijk rekening met je beschikbaarheden.

Meer info over speeldata etc. volgt dra, maar als je in tussentijd nog vragen hebt, mail ons op kemphanen@bil.be!

En o ja: spread the word!

Kemphanen is een origineel idee van Compagnie Amai en Katrien Vandepitte. Editie 2019 kan georganiseerd worden dankzij de steun van Fameus.