fbpx

THEATERVOORSTELLINGEN

Door de jaren heen heeft de BIL verschillende theatervoorstellingen ontwikkeld. Ze ontstaan uit een creatief idee, of uit een specifieke vraag van een klant. Voor een theaterpubliek, of voor specifieke dooelgroepen. Al onze voorstellingen worden gespeeld door onze eigen BIL-acteurs. Het format ligt vast, maar de exacte inhoud wordt geïmproviseerd op basis van input uit het publiek.

Nu. En Dan?

Een voorstelling voor zorgkundigen, mantelzorgers, professionals en iedereen die met dementie te maken krijgt.

In zeven scènes schetsen we verschillende situaties die de meeste vragen oproepen bij familieleden en andere zorgverleners.  Hoe herken je de eerste signalen? Wat doe je als taal verandert en als communiceren moeilijk wordt? Welk proces ga je door met je naaste of voor wie je zorg draagt? Hoe kan je – ondanks alles- de persoon met dementie positief benaderen en in zijn waarde laten?…

Nu. en dan? werd gecreëerd op vraag van het Inloophuis ‘t moNUment in een dementievriendelijke stad  Mechelen en gerealiseerd met de financiële steun van de Stad Mechelen.  De voorstelling is geschikt voor zowel mantelzorgers, hulpverleners, mensen in opleiding, zorgkundigen, … of iedereen die met mensen met dementie samenleven en/of voor hen zorgen. Maar eveneens voor iedereen met vragen over dementie.

NU… een verhaal over dementie. 

Er is vooral NU. 

Eén moment en morgen weer anders. 

En wat dan?

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

HOTEL HARMONIE

Hotel Harmonie is een unieke theatervoorstelling, ontwikkeld door BIL. Deze improvisatievoorstelling werkt met vaste personages maar met een geïmproviseerd verhaal gebaseerd op suggesties uit het publiek.

Als setting tonen we een hotel waar al enige tijd niet veel gasten meer komen, wat voor onrust zorgt bij de personeelsleden: de hotelmanager, de receptioniste, de kok, de ober, het kamermeisje en de afwasser. Hun karakters worden bepaald door onvoorspelbare suggesties uit het publiek: een naam, een verleden, een verlangen, een trauma, een geheim, enzoverder.

Als klap op de vuurpijl komt er die avond toch een gast aan in het hotel. Waarom en hoe…? Ook dat bepaalt het publiek.

Welkom in Hotel Harmonie!

Een bezoek aan Hotel Harmonie is uniek, onvergetelijk en doordrenkt van emotie, drama, intriges en humor.

Lavage Total

Lavage Total is een unieke theatervoorstelling, door BIL ontwikkeld. Dezen improvisatievoorstelling wordt opgebouwd aan de hand van 5 woorden, die op voorhand door de opdrachtgever worden opgelegd, of door het publiek worden gesuggereerd. Zo kan het spel in een bepaalde richting gestuurd worden.

Alvorens plaats te nemen in de zaal krijgen alle toeschouwers een blanco t-shirt waarop zij met viltstift een woord, begrip of gevoel duidelijk moeten opschrijven. Deze woorden worden in samenspraak bepaald tijdens het voorbereidende gesprek. 

De beschreven t-shirts worden vervolgens in wasmanden verzameld en op het speelvlak geplaatst. Vooraleer het spel officieel begint haalt elke speler een t-shirt uit de manden, leest het getroffen woord luidop voor en hangt het zichtbaar voor publiek en medespelers aan een waslijn.

Bingo

BINGO is een variant op de improsessie. De acteurs spelen allemaal een herkenbaar retrotypetje en nodigen de gasten uit om samen met hen Bingo te spelen. Er worden nummers getrokken, kaartjes raken langzaam vol en uiteindelijk is er een winnaar. Intussen bepalen de getrokken nummertjes wie er geïnterviewd wordt, welke scènes geïmproviseerd worden en welke richting de voorstelling uitgaat. Een hilarisch kader voor een prachtige improvoorstelling.

Een origineel format van bevriende franstalige improgroep Tadam, dat intussen de wereld veroverde op festivals in Finland, Barcelona… Exclusief in het Nederlands te boeken bij de BIL.

Meer info & boekingen

jeroen@bil.be

0479 32 02 66