BILLIE

"Van zotte suggesties tot een wonderschoon verhaal" - Jeroen, 23 oktober 2021

Wie is BILLIE?

In deze geïmproviseerde theatershow is de naam van het hoofdpersonage steeds BILLIE (m/v/x). Verder is er aan het begin van de show niets gekend over Billie, behalve dat die zal vertolkt worden door één van onze acht acteurs. Door wie dan? Dat beslis jij!

Aan de slag met jouw suggesties!

In het eerste deel van de show verzamelen onze charmante MC's suggesties uit het publiek: beroepen, voorwerpen, concepten... Onze acteurs gebruiken deze suggesties om een aantal snelle, korte scènes uit te werken. Tijdens de pauze kies jij dan via een QR-code welke scène je de leukste vond. Die scène wordt in deel 2 uitgewerkt tot een volwaardig verhaal van 45 minuten.

Een lach, een traan, Billie, impro

BILLIE is een mix van short form en long form impro. In deel 1 passeren er allemaal korte, flitsende scènes. In deel 2 wordt de beste scène dan uitwerkt tot een mooi, lang verhaal met een begin, midden en een einde. Onze spelers trainen speciaal op deze 2 vormen van impro!


Wie staat er op de scène?

Deze show wordt gespeeld door acht improvisatie-acteurs van de BIL. Er zijn 13 spelers waaruit er per show 8 geselecteerd worden: Anneleen Aerts, Dave Nauwelaerts, David Vennix, Dempsey Hendrickx, Filip Witters, Gregory Vandamme, Laetitia "Tits" Vandueren, Robbe Boons, Sascha Reunes, Sophie Van den Eynden, Tania Cnaepkens, Thomas Lauwers.

Twee MC's verzamelen de suggesties uit het publiek: Jeroen Maris, Tom De Rons en/of Daphne Reinehr.

Er zijn ook 5 BILLIE trainees. Deze acteurs trainen mee met de BILLIE repetities maar worden nog niet opgesteld. Their moment will come next season!

De show wordt muzikaal begeleid door pianist Ingmar Dasseville of Pieter Smout.

Momenteel is er 1 BILLIE show gepland: op 21 mei in GC De Melkerij in Zemst. 

Meer info over deze show.

Koop je ticket


BILLIE Tarieven

Het basistarief is €18. We bieden ook verschillende reductietarieven aan:

  • Jongerentarief -26 / Studententarief: €12
  • Groepstarief: €15 vanaf vier tickets. .
  • Magere Maand-tarief: €12. Valt de maand wat tegen? Kies dan dit tarief. Je hoeft niets te bewijzen.
  • Sociaal Tarief: €4. Je hoeft niets te bewijzen om van dit tarief te genieten.
  • "Ik heet BILLIE"-tarief: €0. Heet je BILLIE? Dan mag je gratis binnen! Alle schrijfwijzen tellen. Registreren is wel aangewezen via ons ticketing systeem.

BILLIE vs. BIL-Matchen

De BIL staat bekend om z'n impromatchen. Dit zijn korte scènes, met een afgelijnd genre (film noir, "met rekwisiet", sprookje, etc.), en een op voorhand bepaalde (korte) tijdsduur. Dit soort impro wordt ook wel eens "short form" genoemd. Het spektakelgehalte van de matchen is hoog, er wordt veel gelachen en het wedstrijd-element is essentieel: scheidsrechters, sport shirts, een patinoire... Elke match nemen twee van de vier BIL-ploegen het tegen elkaar op. Na 12 matchen en 2 twee finalerondes, wordt beslecht welke ploeg het seizoen heeft gewonnen. Hier vind je meer informatie over de klassieke BIL-matchen.

BILLIE daarentegen is een zogenaamde long form. Er wordt telkens opnieuw een verhaal opgebouwd, dat 45 minuten lang de tijd krijgt om zich te ontwikkelen. Onze acteurs laten zich inspireren door jouw suggesties om het leven van BILLIE uit te werken. Ze maken gebruik van enkele simpele rekwisieten zoals een zetel, stoel of tafel. Het doel is een meeslepend verhaal ontwikkelen met een begin, midden en einde. Onze huispianisten ondersteunen het verhaal muzikaal om het nòg intenser te maken. En in plaats van strenge scheidsrechters, zijn er twee MC's die het verhaal overschouwen en becommentariëren, en suggesties uit het publiek selecteren waar de spelers mee verder kunnen bouwen.

Beide formats worden gespeeld door onze eigenste Billers, die wekelijks trainen op hun improskills. De match en BILLIE vereisen grotendeels dezelfde skills, maar toch zijn er wezenlijke verschillen. Bijvoorbeeld: een verhaal mooi opbouwen is altijd interessant, maar bij een korte scène zoals in een match moet dat snel gaan. Wie, wat waar: als kijker moet je snel weten wat er gaande is. Bij BILLIE mag dit allemaal wat meer tijd nemen, aangezien het verhaal 45 minuten krijgt om zich te ontwikkelen. Er is dan ook een andere trainer voor de matchen als voor BILLIE. Binnenkort stellen we onze trainers aan jou voor!


Bekijk hier de (online) BILLIE van 6 mei 2021:


ATV Reportage

Bekijk hier de reportage van ATV over één van onze eerste online BILLIE's!

Liever matchen?

BILLIE allemaal goed en wel, maar wil je weten hoe het met de klassieke BIL-match zit? Alle info daarover vind je hier!

BILLIE
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x