BILLIE - Drie shows dit najaar

BILLIE Interactieve Improvisatieshow van de BIL

"Je mag vast en zeker noteren dat ik het schitterend vond. Ik vond het heel entertainend en fantastisch gespeeld , echt waar. Het is een welkome afwisseling en een heel relaxerende 'escape'... ik ben fan!" - Roger

BILLIE is back!

Na drie succesvolle online shows, is BILLIE herwerkt naar een avondvullende interactieve improvisatieshow die wordt gespeeld in Antwerpen (Zuiderpershuis) en Gent (Theater Tinnenpot).

In deze live improshow met als hoofdpersonage BILLIE, bepaalt het publiek wie BILLIE is en hoe zijn of haar leven er die dag uitziet.

Onze acteurs nemen je suggesties mee en improviseren ter plekke de personages, het verhaal en de setting van de show. Ze mogen maar enkele hulpmiddelen gebruiken: een tafel, een zetel, stoelen. En vooral... hun verbeelding!

Elke BILLIE is uniek! Elke voorstelling is anders, elke show heeft een andere plot. Je zal geen twee keer hetzelfde verhaal zien.

BILLIE Interactieve Improvisatieshow van de BIL

Onze uiterst charmante MC's verzamelen de suggesties uit het publiek en geven die door aan de spelers. In het eerste deel worden er korte, leuke scènes geïmproviseerd met jouw suggesties als basis. Uit al die scènes kies jij je favoriet. En deze wordt dan in deel twee verder uitgewerkt tot het volledige verhaal van de BILLIE van die dag.

En het zou natuurlijk geen impro zijn als er geen fantastische muzikale begeleiding was van onze huispianisten. Ook geïmproviseerd, uiteraard.

En maak je maar geen zorgen dat je uit het publiek wordt geplukt zoals wel eens gebeurt bij optredens van stand-up comedians. Dat gaan we zeker niet doen! Wat je wèl mag doen (als je wilt), is suggesties roepen naar onze acteurs wanneer de MC's erom vragen. Wat is Billie aan het doen? Wie is zijn/haar beste vriend? Wat is zijn/haar job? Welk geheim heeft BILLIE?


BILLIE Tarieven

Het basistarief is €18. We bieden ook verschillende reductietarieven aan:

  • Jongerentarief -26 / Studententarief: €12
  • Magere Maand-tarief: €12. Valt de maand wat tegen? Kies dan dit tarief. Je hoeft niets te bewijzen.
  • Kansentarief: €4. Je hoeft niets te bewijzen om van dit tarief te genieten.
  • "Ik heet BILLIE"-tarief: €0. Heet je BILLIE? Dan mag je gratis binnen! Alle schrijfwijzen tellen. Registreren is wel aangewezen via ons ticketing systeem.

Data

We spelen BILLIE in het najaar van 2021 drie keer:

  • zaterdag 23 oktober, Zuiderpershuis, Antwerpen, 20u - UITVERKOCHT
  • zondag 28 november, Tinnenpot, Gent, 20u
  • zaterdag 11 december, Zuiderpershuis, Antwerpen, 20u

Alle voorstellingen gaan door zonder coronamaatregelen zoals mondmaskers, covid safe pass of afstand houden. De BIL volgt hiermee de richtlijnen van de Vlaamse Overheid voor evenementen met minder dan 500 toeschouwers. Mocht dit veranderen, brengen we alle tickethouders op de hoogte.

BILLIE vs. BIL-Matchen

De BIL staat bekend om z'n impromatchen. Dit zijn korte scènes, met een afgelijnd genre (film noir, "met rekwisiet", sprookje, etc.), en een op voorhand bepaalde (korte) tijdsduur. Dit soort impro wordt ook wel eens "short form" genoemd. Het spektakelgehalte van de matchen is hoog, er wordt veel gelachen en het wedstrijd-element is essentieel: scheidsrechters, sport shirts, een patinoire... Elke match nemen twee van de vier BIL-ploegen het tegen elkaar op. Na 12 matchen en 2 twee finalerondes, wordt beslecht welke ploeg het seizoen heeft gewonnen. Hier vind je meer informatie over de klassieke BIL-matchen.

BILLIE daarentegen is een zogenaamde long form. Er wordt telkens opnieuw een verhaal opgebouwd, dat 45 minuten lang de tijd krijgt om zich te ontwikkelen. Onze acteurs laten zich inspireren door jouw suggesties om het leven van BILLIE uit te werken. Ze maken gebruik van enkele simpele rekwisieten zoals een zetel, stoel of tafel. Het doel is een meeslepend verhaal ontwikkelen met een begin, midden en einde. Onze huispianisten ondersteunen het verhaal muzikaal om het nòg intenser te maken. En in plaats van strenge scheidsrechters, zijn er twee MC's die het verhaal overschouwen en becommentariëren, en suggesties uit het publiek selecteren waar de spelers mee verder kunnen bouwen.

Beide formats worden gespeeld door onze eigenste Billers, die wekelijks trainen op hun improskills. De match en BILLIE vereisen grotendeels dezelfde skills, maar toch zijn er wezenlijke verschillen. Bijvoorbeeld: een verhaal mooi opbouwen is altijd interessant, maar bij een korte scène zoals in een match moet dat snel gaan. Wie, wat waar: als kijker moet je snel weten wat er gaande is. Bij BILLIE mag dit allemaal wat meer tijd nemen, aangezien het verhaal 45 minuten krijgt om zich te ontwikkelen. Er is dan ook een andere trainer voor de matchen als voor BILLIE. Binnenkort stellen we onze trainers aan jou voor!


Bekijk hier de (online) BILLIE van 6 mei 2021:


ATV Reportage

Bekijk hier de reportage van ATV over één van onze eerste online BILLIE's!


Liever matchen?

BILLIE allemaal goed en wel, maar wil je weten hoe het met de klassieke BIL-match zit? Alle info daarover vind je hier!


Bereikbaarheid

Zuiderpershuis: check de bereikbaarheid van het Zuiderpershuis via hun website. Opgepast: (gratis) parkeren op de Gedempte Zuiderdokken is niet meer mogelijk! Kom dus zeker op tijd als je met de wagen komt en reken tijd in om parking te zoeken. 

Tinnenpot: check de bereikbaarheid van Tinnenpot via hun website


BILLIE - Drie shows dit najaar
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x