BIL wint de Ultima voor Amateurkunsten

De pioniersrol, de onafhankelijke, duurzame maar tegelijk innovatieve werking, de opvallende professionaliteit van de organisatie die niet alleen het eigen genre naar een hoger niveau tilt maar ook warm afstraalt op de sector… Er waren voor de juryleden meer dan voldoende redenen om de Ultima voor Amateurkunsten unaniem toe te kennen aan de Belgische Improvisatie Liga.

Dit is een stukje uit het juryverslag, waarin de juryleden van de Ultima’s motiveren waarom de BIL de Ultima voor Amateurkunsten in ontvangst mocht nemen. Lees hier het volledige verslag.

Deze prijs maakt ons zo onwaarschijnlijk trots! Want de jury slaat nagels met koppen.

Amateurs zijn geen knoeiers in knullige parochiezaaltjes, maar net zo goed gedreven kunstenaars, gedreven mensen met de voeten in het hedendaagse artistieke veld“.

Een goed werk is een goed werk, ongeacht in welke context het tot stand is gekomen“.

Al 33 jaar maken wij “goede werken”. Ooit misschien inderdaad gestart in een klein zaaltje, misschien wel in een parochiezaaltje. Maar zoveel jaren later blijven wij volle zalen trekken met onze kunstvorm. Want dat is improvisatietheater wel degelijk, een kunstvorm. Theater.

Tijdens de prijsuitreiking van de Ultima’s brachten we een ode aan Annelies uit het publiek, in drie stijlen: Shakespeare, Film Noir en Pop Art. Bekijk hieronder het fragment uit de show!

Maar impro is meer dan theater. Impro kan je helpen in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld om van je verlegenheid af te raken. Lees in dit artikel van De Morgen wat onze eigen spelers vertellen over impro en hoe dit impact heeft gehad op hun leven. 

Ook ex-Billers zoals Sabine De Vos, Tom Waes en Rob Vanoudenhoven getuigen in dit artikel over impro, en hoe je zowel zwaar kan scoren als keihard op je bek gaan. Improviseren is een teamsport. Je scoort samen, of je gaat roemloos ten onder. En net daar zit de appeal van live impro. Je weet nooit wat er gaat gebeuren!

Ook bij de populaire talkshow Cooke & Verhulst hebben ze goed begrepen wat de waarde van impro is. We mochten daar een babbeltje doen over onze organisatie, en een korte scène spelen. Bekijk de volledige uitzending hier. Wij zijn te zien vanaf minuut 46. Je moet je registreren maar dit is gratis en gaat heel vlot.

Ook eens impro komen kijken? Ons seizoen is afgelopen in juni. In het najaar spelen we drie keer onze show BILLIE en op 11 december starten we weer met onze befaamde impromatchen. Meer weten? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Aanbod voor het grote publiek