Pedagogische Studiedagen met de Belgische Improvisatie Liga

Op zoek naar een unieke invulling voor je pedagogische studiedag? De Belgische Improvisatie Liga heeft precies wat je nodig hebt! Of je nu werkt in het basisonderwijs of secundair onderwijs zit, wij hebben workshops die perfect aansluiten bij jouw behoeften en die van je collega leerkrachten.

Praktisch: Het precieze opzet en de duur van de workshop hangt af van de doelgroep en het niveau van verdieping.

Waarom kiezen voor de Belgische Improvisatie Liga?

Pedagogische studiedagen zijn essentieel voor de professionele ontwikkeling van leerkrachten. Ze bieden een kans om nieuwe ideeën en methoden te verkennen die direct kunnen worden toegepast in de klas. Als je op zoek bent naar frisse ideeën voor pedagogische studiedagen of een unieke invulling van de pedagogische studiedag, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Improvisatietheater in de Klas: Lager Onderwijs

  • Voor wie? Leerkrachten die de wereld van improvisatietheater willen integreren in hun klas.
  • Wat leer je? Hoe je improvisatietheater kunt gebruiken om het muzische zelfbeeld van leerlingen te bevorderen, interdisciplinair onderwijs te geven en hoe je deze oefeningen praktisch kunt toepassen.

Improvisatietheater in de Klas: Secundair Onderwijs

  • Voor wie? Leerkrachten in het secundair onderwijs die hun leerlingen op een innovatieve manier willen engageren.
  • Wat bieden we aan? Speelse oefeningen die de verbondenheid en het zelfbeeld van de leerlingen vergroten en die vakoverschrijdend inzetbaar zijn.

Teambuilding met Improvisatietheater

Voor wie? Voor alle leerkrachten en schoolteams die hun samenwerking en teamdynamiek willen versterken.

Wat is het doel? Teambuilding is essentieel voor het creëren van een positieve en productieve werkomgeving. Met onze workshop richten we ons op het versterken van de banden tussen teamleden, het bevorderen van effectieve communicatie en het aanmoedigen van creatief denken.

Wat bieden we aan?

  • Verbinding Maken: Door middel van improvisatieoefeningen leren teamleden elkaar op een dieper niveau kennen, wat leidt tot een sterkere onderlinge band.
  • Effectieve Communicatie: Improvisatietheater leert deelnemers om actief te luisteren en duidelijk te communiceren, wat essentieel is voor een soepele teamwerking.
  • Creatief Probleemoplossen: De onvoorspelbare aard van improvisatie stimuleert creatief denken en helpt teams om flexibel en adaptief te zijn in het aangezicht van uitdagingen.

Organiseer een Pedagogische Studiedag met Ons!

Het organiseren van een pedagogische studiedag kan een uitdaging zijn, maar met de Belgische Improvisatie Liga aan je zijde wordt het een fluitje van een cent. Onze workshops zijn niet alleen educatief, maar ook leuk en interactief, waardoor ze een hit zijn bij leerkrachten.

Of je nu op zoek bent naar onderwerpen voor pedagogische studiedagen of gewoon een frisse invulling wilt geven aan je volgende studiedag, de Belgische Improvisatie Liga heeft je gedekt. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen een onvergetelijke pedagogische studiedag te organiseren!

Offerte of meer informatie aanvragen

Wil je de Belgische Improvisatie Liga graag contacteren voor een animatie, optreden of workshop? Of heb je een andere vraag?
Vul dan het onderstaande formulier in of bel ons even op!

Heb je een vraag over ons aanbod?
Neem contact op met Véronique!

veronique@bil.be

of

0474 53 64 78