Improvisatietechnieken

Improvisatie vereist interactie. Door te improviseren leer je luisteren, reageren en samenwerken om een gezamenlijk doel te bereiken. Bovendien stimuleert improvisatie je creatieve denkvermogen. Veranderingen en onvoorziene obstakels zijn makkelijker te overkomen met behulp van improvisatietechnieken. Vaardigheden als flexibiliteit en out-of-the-box-denken komen zowel leerkrachten als leerkrachten van pas. Daarom bieden we deze workshop improvisatietechnieken (apart) aan voor beide doelgroepen.

Praktisch: Het precieze opzet en de duur van de workshop hangt af van de doelgroep en het niveau van verdieping.

Voor leerkrachten

Met leerkrachten oefenen we gericht op het versterken van de communicatieve vaardigheden, zowel in de verbale interacties met studenten als in de non-verbale expressie. Dit omvat het bewust
worden van lichaamstaal, stemgebruik, intonatie en mimiek. We prikkelen het vermogen om snel te schakelen, creatieve oplossingen te vinden en zich aan te passen aan veranderende omstandigheden in de klas.

Voor leerlingen

Voor leerlingen voorzien we ijsbrekersoefeningen om een positieve en ontspannen sfeer te creëren. We benadrukken essentiële principes zoals “Ja, en…” (accepteren en aanvullen), luisteren, samenwerken en vertrouwen. Leerlingen krijgen tools aangereikt om zichzelf uit te drukken, te experimenteren en te spelen zonder beperkingen. Ze ervaren dat improvisatie een bron van plezier en ontspanning kan zijn, maar ook kan helpen om stress te verminderen en beter samen te werken.

Offerte of meer informatie aanvragen

Wil je de Belgische Improvisatie Liga graag contacteren voor een animatie, optreden of workshop? Of heb je een andere vraag?
Vul dan het onderstaande formulier in of bel ons even op!

Heb je een vraag over ons aanbod?
Neem contact op met Véronique!

veronique@bil.be

of

0474 53 64 78