Over de Belgische Improvisatie Liga

De Belgische Improvisatie Liga (BIL) speelt publieksvoorstellingen, heeft een aanbod voor bedrijven (bedrijfstheater, animaties, acts, workshops, teambuildings), organiseert opleidingen en biedt schoolvoorstellingen aan. Hierbij wordt steeds gebruik gemaakt van technieken uit het improvisatietheater: kijken, luisteren, accepteren, samenwerken en vertrouwen.

Dertig jaar geleden is de BIL ontstaan als allereerste improvisatietheater-gezelschap van Vlaanderen. De BIL speelt nog steeds als enige in Vlaanderen de gepatenteerde Canadese wedstrijdvorm Match d’Impro, gebaseerd op ijshockey. Twee teams nemen het tegen elkaar op in een heuse “patinoire” compleet met sportshirts en strenge scheidsrechters. Ben je het niet eens met de fouten die de scheidsrechters fluiten? Gooi dan een sloef naar hun hoofd!

De BIL is de vruchtbare grond geweest voor heel wat improvisatiegezelschappen in Vlaanderen, èn ook voor het programma Onvoorziene Omstandigheden. BV’s zoals Jens Dendoncker, Dimitri Leue, Rob Vanoudenhoven, Tom Lenaerts, Evi Hanssen, Jeron Dewulf, Bill Barberis en Ilse La Monaca hebben allemaal ooit gespeeld bij de BIL.

De kennis en het talent die we hebben opgedaan, delen we graag. Je kunt bij de BIL niet enkel terecht als liefhebber of speler; ook voor bedrijven, scholen of organisaties brengen we improvisatie. Dit in de vorm van improsessies op maat, schoolvoorstellingen, workshops, animatie tijdens uw feest of op uw beurs, brainstormsessies… Kortom: bij BIL is alles mogelijk.

Aanbod voor het grote publiek