fbpx

Over BIL

De Belgische Improvisatie Liga speelt sinds 1989 improvisatietheater van de bovenste plank. Dit doen we, als enige in België, volgens een uniek Canadees concept. Deze geïmproviseerde kruisbestuiving tussen theater en sportwedstrijden staat dan ook elke keer garant voor onuitgegeven, hilarische avonden.

De Belgische Improvisatie Liga is een hele grote groep mensen die al jarenlang gebeten zijn door de impro-microbe. Met voorgangers als Tom Lenaerts, Bill Barberis, Rob Vanoudenhoven en vele anderen is de BIL al 30 jaar een vaste waarde is in heel Vlaanderen, wanneer het aankomt op kwalitatieve impromatchen, -workshops en -voorstellingen. Hiervoor blijft het hele BIL-team zich jaar na jaar inzetten.

De improvisatiematches zijn de waarom van ons verhaal. We zetten alles in werking om sterke matches naar ons publiek te brengen. De kennis en het talent dat we hierdoor vergaard hebben, delen we graag. Je kunt bij de BIL niet enkel terecht als liefhebber of speler; ook voor bedrijven, scholen of organisaties brengen we improvisatie. Dit in de vorm van improsessies op maat, schoolvoorstellingen, workshops, animatie tijdens uw feest of op uw beurs, brainstormsessies… Kortom: bij BIL is alles mogelijk.

Wie is de BIL?

Raad van Bestuur

Onze Raad van Bestuur bestaat uit BIL-oudgedienden, spelers en leden van de staff. De Raad van Bestuur zet de lijnen uit voor de werking van de organisatie en neemt alle beslissingen die nodig zijn om de BIL goed te laten draaien.

De huidige leden van de Raad van Bestuur:

Ghislain Belmans (voorzitter), Jeroen Van Dyck (Penningmeester), Bart Van Tigchelt, Floris Lefever, Max La Menace

Artistieke Raad

De Artistieke Raad is het artistieke hart van de BIL. Hier wordt alles gepland omtrent trainingen, ImproAcademy, matchen, workshops, opleidingen… De Artistieke Raad zorgt er samen met onze hoofdcoach voor dat de BIL altijd betere voorstellingen kan spelen.

De huidige leden van de Artistieke Raad:

Dave Nauwelaerts (voorzitter), Tania Cnaepkens, Max La Menace, Filip Witter, Gregory Van Damme, Gilles Delvaulx (coach).

Heb je een vraag voor de Raad van Bestuur of de Artistieke Raad van de BIL? Mail ons op info@bil.be of bel naar onze coördinator Marie Schoovaerts op 0474 53 64 78.