Handen thuis!

Buiten school bewegen jongeren in een maatschappij waar seksualisering, getinte meningen en stereotiepe gendernormen prominent aanwezig zijn. Die denkbeelden nemen ze vaak mee naar de klas.

Respectvolle relaties op school dragen bij aan het welzijn en de veiligheid van leerlingen en lesgevers. Vanuit die overtuiging ontwikkelde de BIL deze thematische workshop rond grenzen, gender en (zelf)respect. Het uitgangspunt zijn de leerplandoelen rond seksuele en relationele integriteit. De kern van deze interactieve workshop: respectvolle omgang (ook online), gelijkwaardige relaties, communicatie over wensen en grenzen, en (zelf)bescherming tegen seksueel overschrijdend gedrag.

Verloop
Twee acteurs spelen in een aantal scènes/rollenspelen herkenbare situaties na rond relaties, seksualiteit, lichaamsbeleving, genderrollen, nee of ja zeggen, verleiden, peer pressure… Elk van deze scènes legt een dilemma bloot waarover de leerlingen (letterlijk) kleur bekennen. Vervolgens gaan de acteurs in dialoog met de groep. Het doel is een open gesprek zonder oordeel, maar wel met een duidelijke spiegel.

Praktisch
Eén sessie duurt ongeveer 1,5 uur. Per dag zijn meerdere sessies mogelijk voor verschillende klasgroepen. De workshop is aanpasbaar naargelang de leeftijd van de doelgroep.

Offerte of meer informatie aanvragen

Wil je de Belgische Improvisatie Liga graag contacteren voor een animatie, optreden of workshop? Of heb je een andere vraag?
Vul dan het onderstaande formulier in of bel ons even op!

Heb je een vraag over ons aanbod?
Neem contact op met Véronique!

veronique@bil.be

of

0474 53 64 78