fbpx

Improvisatietheater voor beginners: BIL Academy in Tienen.

Meer dan 500 deelnemers gingen je al voor!

De BIL geeft iedereen de kans om de kunst van het improviseren onder de knie te krijgen. Tijdens een driejarige opleiding leer je de basis van improviseren: kijken, luisteren, accepteren, personages, decor, vertrouwen… Deze technieken worden over de jaren verder uitgediept, met als finale doel een toonmoment voor publiek en een attest dat je de Academy met succes hebt beëindigd.

Data:
10 dinsdagavonden vanaf begin oktober:
10/10 – 17/10 – 24/10 – 07/11 – 14/11 – 21/11 – 28/11 – 05/12 – 12/12 – 19/12
Locatie:

CC De Kruisboog, Sint-Jorisplein 20, 3300 Tienen

Locatie:

  • Standaard Tarief – €245 – Dit dekt de kosten van de workshop.
  • Plustarief – €269 – Betaal iets meer en help de BIL om haar sociale tarieven te kunnen financieren.
  • Reductietarief – €196 – Voor wie het wat moeilijker heeft. Je moet niets bewijzen om van dit tarief gebruik te maken.

Beschrijving

Improviseren kun je leren! Daar zijn we bij de BIL 100% van overtuigd. Alleen zit ons aller creatieve brein soms een beetje onder het stof. De BIL-docenten halen met plezier hun plumeau boven. Iedereen is welkom op deze cursus improvisatietechnieken voor beginners. Ook zonder voorkennis. In 10 lessen krijg je de basis van improvisatie aangeleerd: kijken, luisteren, accepteren, samenwerken, vertrouwen, personages, decor …

Door middel van verschillende speltechnieken stimuleren we je creativiteit, reactievermogen en zin voor samenwerking. Dit kan gaan van eenvoudige oefeningen tot complexere scènes waarin we personages en verhalen improviseren. Je leert technieken om vertrouwen op te bouwen, je faalangst los te laten en het onverwachte te omarmen. Aan het einde van dit jaar vol uitdagingen en nieuwe technieken kan je je inschrijven voor de tweede module van 15 lessen.

Vereisten

Dit is een beginnerscursus, je hebt geen enkele ervaring nodig om deel te kunnen nemen!

Wat je leert!

N

Basisprincipes van improvisatie

Leer de fundamenten van improvisatietheater, inclusief acceptatie, samenwerking, en het bouwen op ideeën van anderen. Ontdek hoe je spontaan en zonder script kunt reageren op verschillende situaties.

N

Vertrouwen op je intuïtie

Ontwikkel het vertrouwen in je eigen ideeën en instincten. Leer hoe je op je intuïtie kunt vertrouwen om snel en creatief te reageren op onverwachte scenario’s.

N

Karakterontwikkeling

Verken verschillende technieken om snel en overtuigend personages te creëren. Leer hoe je karaktereigenschappen, stem, houding en gebaren kunt gebruiken om geloofwaardige personages neer te zetten.

N

Scène-improvisatie

Oefen het opzetten en spelen van improvisatiescènes. Leer hoe je met weinig of geen voorbereiding een boeiende en grappige scène kunt opbouwen en ontwikkelen.

N

Groepsdynamiek

Begrijp het belang van samenwerking en luisteren naar je medespelers. Leer hoe je als groep kunt functioneren en hoe je elkaars ideeën kunt ondersteunen om samen geweldige improvisaties te creëren.

N

Creativiteit en spontaniteit

Stimuleer je creatieve denkvermogen en ontdek hoe je spontaniteit kunt omarmen. Leer los te komen van beperkingen en angsten om vrijer en met meer plezier te improviseren.

Jouw Coach: Floris Lefever

Floris ademt improvisatietheater en het vertellen van verhalen. Zowel als acteur, als in de rol van coach. Hij speelt vast bij de Belgische Improvisatie Liga en was gastacteur bij Inspinazie, De Kevins en Swiep. Daarnaast gaf hij ook al les bij Open Doek en bij Wisper. Floris is officieel lid van het International Theatresports Institute.

Speelt 17 jaar improvisatietheater

11 jaar speler in de BIL-matchen

+100 uur coachingervaring

Ervaringen van andere deelnemers

Geweldige beginners improvisatietheater workshop! De basisprincipes van improvisatie en de ondersteunende sfeer hebben mijn zelfvertrouwen echt vergroot.

Sophie

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Fantastische ervaring! De docent was geduldig en de groepsdynamiek was geweldig; ik ben echt aangemoedigd om mijn creatieve geest te verkennen

Jasper

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ongelooflijk leuke workshop! Het spelen van scènes zonder voorbereiding voelde magisch; dit heeft mijn zelfvertrouwen vergroot en me aangemoedigd om door te gaan met improvisatietheater.

Lore

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sfeerbeelden