Masterclass: “Geïmproviseerde Sitcoms”

Maximum 15 deelnemers toegelaten! Snel zijn is de boodschap!

zaterdag 13 januari 2024 van 10u-17u

Sta je te popelen om de wereld van geïmproviseerde sitcoms te verkennen? Wil je leren hoe je spontaan hilarische scènes en onvergetelijke personages creëert die het publiek doen schaterlachen? Zoek niet verder! Onze nieuwe masterclass staat op het punt jouw improvisatievaardigheden naar een hoger niveau te tillen, door de geheimen van de situational comedy te ontrafelen en te integreren in jouw optredens.

Een “sitcom” brengt personages samen in humoristische, vaak absurde situaties binnen een herkenbare en consistente setting. Nu heb JIJ de kans om de dynamiek van shows als “Friends“, “Modern Family” en “How I Met Your Mother” te doorgronden en je eigen, geïmproviseerde versie te creëren, live op het podium!

Maar dat is nog niet alles! We gaan dieper in op de “eight characters of comedy” van Scott Sedita, die essentieel zijn voor het begrijpen en creëren van effectieve humor. Van de Protagonist en de Antagonist tot de Nerd en de Lovable Loser – elk personage heeft een unieke plek in je geïmproviseerde sitcom.

In deze interactieve en dynamische masterclass zul je:

  • De unieke eigenschappen van de “eight characters of comedy” ontdekken en hoe je ze spontaan kunt brengen in jouw verhaal.
  • Vaardigheden ontwikkelen om on-the-spot komische situaties te creëren, geïnspireerd door de snelle humor en timing van klassieke sitcoms.
  • Leren hoe je naadloze longform sitcom-ervaringen kunt opbouwen, vol continuïteit, verrassingen, en natuurlijk ook met heel veel humor.
  • Actief deelnemen aan oefeningen die je uitdagen om levendige settings en boeiende plotwendingen te improviseren.

Schrijf je nu in! Stap in de schijnwerpers, laat je creativiteit de vrije loop, en verrijk je improvisatietalent met een onvergetelijke, geïmproviseerde sitcom-ervaring die jouw publiek keer op keer zal willen zien!

Voor wie:
Voor iedereen die al minstens 25 uur improvisatietheater gespeeld heeft. Volg je bijvoorbeeld een BIL Academy, dan heb je best al de eerste module achter de rug.

Aantal deelnemers:
We laten maximum 15 deelnemers toe zodat iedereen veel kan spelen!

Locatie:
Theatergarage, Bouwhandelstraat 72, 2140 Borgerhout

Duur:
10u – 17u

Prijs:
€85

Lesgever: Floris Lefever
Floris ademt improvisatietheater en leeft voor het vertellen van verhalen. Zowel als acteur, als in de rol van coach. Hij speelt vast bij de Belgische Improvisatie Liga en was gastacteur bij Inspinazie, De Kevins en Swiep. Daarnaast gaf hij ook al les bij Open Doek en bij Wisper en is hij officieel lid van het International Theatresports Institute.