fbpx

IMPROVISATIE CLASH: België vs Nederland - Antwerpen

Tickets vanaf €16Meer informatie

Bereid je voor op een avond vol hilariteit, verrassingen en grenzeloze creativiteit in het Zuiderpershuis van Antwerpen! Op 28 april wordt de arena het strijdtoneel van een legendarische confrontatie tussen de Belgische Improvisatie Liga (BIL) en de Nederlandse Impro Stars. Een unieke kans om getuige te zijn van een internationale improshow die de hartstocht van een ijshockeyderby combineert met het vuurwerk van topimprovisatietalent!

Wat staat je te wachten?

  • Een Broeierige Arena: De spanning is tastbaar in deze zinderende showdown tussen België en Nederland. Voel de adrenaline door je aderen stromen!
  • Adrenaline-pompende Spelers: Twee teams, geladen met energie en klaar om je van je stoel te blazen met hun ongeëvenaarde improvisatiekunsten.
  • Onpartijdige Scheidsrechters: Onze trio scheidsrechters staan scherp om de creatieve chaos in goede banen te leiden, met het mes tussen de tanden.
  • Een Uitzinnig Publiek: Word deel van een opgezweept publiek dat niet kan wachten om hun favoriete team naar de overwinning te schreeuwen – en probeer intussen niet van je stoel te bulderen van het lachen.

Na 35 jaar exclusieve Canadese ‘Match d’Impro’ in Vlaanderen, brengt de BIL nu een internationale twist met deze unieke wedstrijdvorm. De geladenheid van een sportderby en de coolness van topimprovisatie komen samen in een avond die je niet wilt missen.

Waarom mag je dit niet missen?

  • Unieke kans om de clash tussen de beste improvisatietalenten van België en Nederland live mee te maken.
  • Een avond vol onvoorspelbare wendingen, waarbij geen enkele voorstelling hetzelfde is.
  • De perfecte mix van humor, spanning, en interactie met het publiek.

Dus, ben je klaar om je favoriete team naar de overwinning te juichen? Kom dan op 28 april naar het Zuiderpershuis in Antwerpen voor een onvergetelijke avond vol improvisatietheater.

Koop nu je tickets en verzeker jezelf van een plek in deze broeierige arena vol improvisatievuurwerk!

Praktische gegevens

zo. 28 april 2024

20u

€16 / €22 / €35

Zuiderpershuis

Waalsekaai 14
2000 Antwerpen

Het concept

35 jaar geleden is de BIL ontstaan als allereerste improvisatietheater-gezelschap van Vlaanderen. De BIL speelt nog steeds als enige in Vlaanderen de gepatenteerde Canadese wedstrijdvorm Match d’Impro, gebaseerd op ijshockey. Twee teams nemen het tegen elkaar op in een heuse “patinoire” compleet met sportshirts en strenge scheidsrechters. Ben je het niet eens met de fouten die de scheidsrechters fluiten? Gooi dan een sloef naar hun hoofd!

De BIL speelt al 35 jaar de klassieke match d’impro, naar een Canadees concept. Twee ploegen improviseren tegen elkaar op in een sportsfeer, compleet met patinoir (nagemaakte ijsbaan), scheidsrechters en sportshirts.

Speelkalender 2023-2024

Matchseizoen 2023-2024

Het matchseizoen 2023-2024 is geopend! Kom kijken naar één van onze  matchen. Een match staat garant voor spektakel, sloeffen gooien en lachen tot je erbij neervalt. Uniek in de Lage Landen!

MATCHEN

Koop tickets voor meerdere voorstellingen op tickets.bil.be

VOORSTELLING

DATUM

UUR

LOCATIE

BIL MATCH

Zaterdag
27 januari 2024

20u

Zuiderpershuis
Antwerpen

BIL MATCH

Zondag
4 februari 2024

20u

Theater Tinnenpot
Gent

BIL MATCH

Zondag
25 februari 2024

20u

Zuiderpershuis
Antwerpen

BIL MATCH

Zondag
3 maart 2024

20u

Stadsschouwburg
Mechelen (NIEUW!)

BIL MATCH

Zondag
17 maart 2024

20u

Theater Tinnenpot
Gent

BIL FOR KIDS 🦸

Zaterdag
30 maart 2024

15u

Zuiderpershuis
Antwerpen

BIL MATCH

Zaterdag
30 maart 2024

20u

Zuiderpershuis
Antwerpen

BIL MATCH

Zondag
28 april 2024

20u

Zuiderpershuis
Antwerpen

FINALE 🎉

Zaterdag
1 juni 2024

20u

Zuiderpershuis
Antwerpen

TOONMOMENTEN

VOORSTELLING

DATUM

UUR

LOCATIE

TOONMOMENT - BIL ACADEMY Antwerpen - 4e jaar

Donderdag
21 december 2023

19u30

Theatergarage
Antwerpen