fbpx

IMPROVISATIE CLASH: Vroeger vs Nu - Antwerpen

Tickets vanaf €16Meer informatie

Op 30 maart transformeert het Zuiderpershuis in Antwerpen in een bruisend strijdtoneel voor een ongekende improvisatieshow: “IMPROVISATIE CLASH: Vroeger vs Nu”. Dit is geen gewone voorstelling; het is een viering van 35 jaar Belgische Improvisatie Liga (BIL), een eerbetoon aan de kunst van improvisatietheater en een hereniging van de meest legendarische spelers die de BIL-scene ooit heeft gekend.

Wat maakt deze avond speciaal?

  • Een Historische Confrontatie: Voor het eerst staan de huidige sterren van de BIL tegenover hun voorgangers, de veteranen die de Liga tot een fenomeen in Vlaanderen hebben gemaakt. Wie zal deze generatiestrijd winnen?
  • Een Broeierige Arena: De hitte van de strijd, de passie van de spelers, en de opwinding van een opgezweept publiek – alles in de geladen atmosfeer van een ijshockeyderby, maar dan gevuld met humor, scherpzinnigheid, en onvoorspelbaarheid.
  • Interactie en Spontaniteit: Als publiek heb je niet alleen de beste stoel in het huis voor deze spectaculaire show, je speelt ook een cruciale rol. Jouw input kan het spel op elk moment een nieuwe wending geven!

Een Onvergetelijke Avond
Deze unieke voorstelling belooft niet alleen een battle te zijn tussen de crème de la crème van improvisatietalent in België, maar ook een avond vol lachsalvo’s, verrassende plotwendingen, en ongeëvenaarde creativiteit. “IMPROVISATIE CLASH: Vroeger vs Nu” is meer dan een show; het is een historisch moment in de Belgische improvisatietheatergeschiedenis.

Ben je klaar om deel uit te maken van deze historische avond?

  • Datum: zaterdag 30 maart 2024
  • Locatie: Zuiderpershuis, Antwerpen
  • Tickets: Nu Beschikbaar, maar wees snel, want de plaatsen zijn beperkt!

Kom en wees getuige van de kracht, de passie, en de hilariteit van improvisatietheater op zijn best. Laat je meeslepen in een avond vol entertainment, emotie, en puur plezier. “IMPROVISATIE CLASH: Vroeger vs Nu” – waar de legendes van de BIL de handschoen opnemen tegen de helden van vandaag.

Koop je tickets nu en maak deel uit van de magie!

Praktische gegevens

za. 30 maart 2024

20u

€16 / €22 / €35

Zuiderpershuis

Waalsekaai 14
2000 Antwerpen

Het concept

35 jaar geleden is de BIL ontstaan als allereerste improvisatietheater-gezelschap van Vlaanderen. De BIL speelt nog steeds als enige in Vlaanderen de gepatenteerde Canadese wedstrijdvorm Match d’Impro, gebaseerd op ijshockey. Twee teams nemen het tegen elkaar op in een heuse “patinoire” compleet met sportshirts en strenge scheidsrechters. Ben je het niet eens met de fouten die de scheidsrechters fluiten? Gooi dan een sloef naar hun hoofd!

De BIL speelt al 35 jaar de klassieke match d’impro, naar een Canadees concept. Twee ploegen improviseren tegen elkaar op in een sportsfeer, compleet met patinoir (nagemaakte ijsbaan), scheidsrechters en sportshirts.

Speelkalender 2023-2024

Matchseizoen 2023-2024

Het matchseizoen 2023-2024 is geopend! Kom kijken naar één van onze  matchen. Een match staat garant voor spektakel, sloeffen gooien en lachen tot je erbij neervalt. Uniek in de Lage Landen!

MATCHEN

Koop tickets voor meerdere voorstellingen op tickets.bil.be

VOORSTELLING

DATUM

UUR

LOCATIE

BIL MATCH

Zaterdag
27 januari 2024

20u

Zuiderpershuis
Antwerpen

BIL MATCH

Zondag
4 februari 2024

20u

Theater Tinnenpot
Gent

BIL MATCH

Zondag
25 februari 2024

20u

Zuiderpershuis
Antwerpen

BIL MATCH

Zondag
3 maart 2024

20u

Stadsschouwburg
Mechelen (NIEUW!)

BIL MATCH

Zondag
17 maart 2024

20u

Theater Tinnenpot
Gent

BIL FOR KIDS 🦸

Zaterdag
30 maart 2024

15u

Zuiderpershuis
Antwerpen

BIL MATCH

Zaterdag
30 maart 2024

20u

Zuiderpershuis
Antwerpen

BIL MATCH

Zondag
28 april 2024

20u

Zuiderpershuis
Antwerpen

FINALE 🎉

Zaterdag
1 juni 2024

20u

Zuiderpershuis
Antwerpen

TOONMOMENTEN

VOORSTELLING

DATUM

UUR

LOCATIE

TOONMOMENT - BIL ACADEMY Antwerpen - 4e jaar

Donderdag
21 december 2023

19u30

Theatergarage
Antwerpen