Improvisatieshows

Een improvisatieshow is de ideale manier om via een theatervoorstelling op maat de gasten van uw event, congres of personeelsfeest te verrassen op een heel persoonlijke manier. Kies voor een Improsessie, waarbij de voorstelling 100% op maat van uw bedrijf wordt uitgewerkt. Of voor één van onze bestaande improvoorstellingen, waarbij het concept vaststaat maar de invulling volledig afhangt van de suggesties die uit uw publiek komen.

Plan een improvisatieshow in als start van een congresdag, als afsluiter van een workshop, of als verrassingsact op een personeelsfeest. Om werknemers in de bloemetjes te zetten, de missie van uw bedrijf in de kijker te zetten, of een thematische voorstelling te ontwikkelen. 

Kort en krachtig, of avondvullend met pauze: aan u de keuze! Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Nu. En dan?

Een voorstelling voor zorgkundigen, mantelzorgers, professionals en iedereen die met dementie te maken krijgt.


In zeven situaties schetsen we verschillende situaties die de meeste vragen oproepen bij familieleden en andere zorgverleners. Hoe herken je de eerste signalen? Wat doe je als taal verandert en communiceren moeilijk wordt? Welk proces doorloop je met je naaste of de persoon voor wie je zorg draagt? Hoe kan je de persoon met dementie positief benaderen en in zijn/haar waarde laten?

Tijdens de voorstelling brengen we een verzameling van jullie verhalen. We tonen momenten waarop de ziekte de meeste vragen oproept, wanneer taal verandert en communiceren moeilijk wordt. Maar we ontdekken ook schoonheid, vreugde en mogelijkheden. Zo geven we dementie ‘een stem’.

Een productie van de Belgische Improvisatie Liga in samenwerking met RECD Orion en met de steun van het inloophuis dementie ‘t moNUment en de stad Mechelen.

Hotel Harmonie

Improvisatievoorstelling met vaste personages in een vaste setting (een hotel),  met een variabel verhaal.


Als setting tonen we een hotel waar al enige tijd niet veel gasten meer komen. Dit zorgt voor onrust bij de personeelsleden: de hotelmanager, de receptioniste, de kok, de ober, het kamermeisje en de afwasser.

 Hun karakters worden bepaald door onvoorspelbare suggesties uit het publiek: een naam, een verleden, een verlangen, een trauma, een geheim, enzoverder.

Als klap op de vuurpijl komt er die avond toch een gast aan in het hotel. Waarom en hoe…? Ook dat bepaalt het publiek.

Welkom in Hotel Harmonie!

Een bezoek aan Hotel Harmonie is uniek, onvergetelijk en doordrenkt van emotie, drama, intriges en humor.

Improsessie op maat

Theatervoorstelling die volledig op maat van uw bedrijf wordt gemaakt. Drie tot vijf acteurs, aangevuld met een pianist en/of presentator, spelen een reeks korte geïmproviseerde scènes.


Samen met u bereiden we de voorstelling grondig voor. We verzamelen input over u en uw bedrijf, over uw medewerkers en de verhalen op de werkvloer, over het typische jargon dat wordt gebruikt in uw bedrijf. Met die info briefen we onze acteurs, die ter plaatse een show improviseren, op basis van korte gesprekjes met de aanwezigen en input uit het publiek. Hierdoor zijn de scènes heel herkenbaar bij het publiek, en wordt uw boodschap op een heel memorabele manier overgebracht.BINGO Theatervoorstelling

BINGO is een variant op de improsessie. De acteurs spelen allemaal een herkenbaar retrotypetje en nodigen de gasten uit om samen met hen Bingo te spelen.


 Er worden nummers getrokken, kaartjes raken langzaam vol en uiteindelijk is er een winnaar. Intussen bepalen de getrokken nummertjes wie er geïnterviewd wordt, welke scènes geïmproviseerd worden en welke richting de voorstelling uitgaat. Een hilarisch kader voor een prachtige improvoorstelling.

Een origineel format van bevriende franstalige improgroep Tadam, dat intussen de wereld veroverde op festivals in Finland, Barcelona… Exclusief in het Nederlands te boeken bij de BIL.


Lavage Total Improvisatievoorstelling

Een improvisatievoorstelling aan de hand van 5 woorden., die door u worden vastgelegd om zo in een door u gekozen richting het spel te laten evolueren.

Alvorens plaats te nemen in de zaal krijgen alle toeschouwers een blanco t-shirt waarop zij met viltstift een woord, begrip of gevoel duidelijk moeten opschrijven. Deze woorden worden in samenspraak bepaald tijdens het voorbereidende gesprek. 

De beschreven t-shirts worden vervolgens in wasmanden verzameld en op het speelvlak geplaatst. Vooraleer het spel officieel begint haalt elke speler een t-shirt uit de manden, leest het getroffen woord luidop voor en hangt het zichtbaar voor publiek en medespelers aan een waslijn.

De voorstelling kiemt vanuit deze woorden.

Van de voorwas tot het zwieren, worden woorden afwisselend gebruikt als thema’s, personages, grap, locatie, tijdperk… Weliswaar gebriefd maar zonder enige voorbedachte rade beginnen de spelers aan de voorstelling. Met hulp van de ‘vuile was’ (beschreven t-shirts) van het publiek creëren de acteurs van Lavage Total  een verrassende voorstelling van A tot Z.

Meer informatie: Heleen Driesen - heleen@bil.be - 0486 87 99 00
Improvisatieshows
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x