Improvisatieshows

Een improvisatieshow is de ideale manier om via een theatervoorstelling op maat de gasten van uw event, congres of personeelsfeest te verrassen op een heel persoonlijke manier. Kies voor een Improsessie, waarbij de voorstelling 100% op maat van uw bedrijf wordt uitgewerkt. Of voor één van onze bestaande improvoorstellingen, waarbij het concept vaststaat maar de invulling volledig afhangt van de suggesties die uit uw publiek komen.

Plan een improvisatieshow in als start van een congresdag, als afsluiter van een workshop, of als verrassingsact op een personeelsfeest. Om werknemers in de bloemetjes te zetten, de missie van uw bedrijf in de kijker te zetten, of een thematische voorstelling te ontwikkelen. 

Kort en krachtig, of avondvullend met pauze: aan u de keuze! Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Improsessie op maat

Een improsessie is een theatervoorstelling die volledig op maat van uw bedrijf wordt gemaakt. Drie tot vijf acteurs, aangevuld met een pianist en/of presentator, spelen een reeks korte geïmproviseerde scènes.

Samen met u bereiden we de voorstelling grondig voor. We verzamelen input over u en uw bedrijf, over uw medewerkers en de verhalen op de werkvloer, over het typische jargon dat wordt gebruikt in uw bedrijf. Met die info briefen we onze acteurs, die ter plaatse een show improviseren, op basis van korte gesprekjes met de aanwezigen en input uit het publiek.

Hierdoor zijn de scènes heel herkenbaar bij het publiek, en wordt uw boodschap op een heel memorabele manier overgebracht.

BINGO Theatervoorstelling

BINGO is een variant op de improsessie. De acteurs spelen allemaal een herkenbaar retrotypetje en nodigen de gasten uit om samen met hen Bingo te spelen. Er worden nummers getrokken, kaartjes raken langzaam vol en uiteindelijk is er een winnaar. Intussen bepalen de getrokken nummertjes wie er geïnterviewd wordt, welke scènes geïmproviseerd worden en welke richting de voorstelling uitgaat. Een hilarisch kader voor een prachtige improvoorstelling.

Een origineel format van bevriende franstalige improgroep Tadam, dat intussen de wereld veroverde op festivals in Finland, Barcelona… Exclusief in het Nederlands te boeken bij de BIL.

Lavage Total Theatervoorstelling

Lavage Total is een uniek concept, door BIL ontwikkeld. Het is een improvisatievoorstelling aan de hand van 5 woorden., die door u worden vastgelegd om zo in een door u gekozen richting het spel te laten evolueren.

Alvorens plaats te nemen in de zaal krijgen alle toeschouwers een blanco t-shirt waarop zij met viltstift een woord, begrip of gevoel duidelijk moeten opschrijven. Deze woorden worden in samenspraak bepaald tijdens het voorbereidende gesprek. 

De beschreven t-shirts worden vervolgens in wasmanden verzameld en op het speelvlak geplaatst. Vooraleer het spel officieel begint haalt elke speler een t-shirt uit de manden, leest het getroffen woord luidop voor en hangt het zichtbaar voor publiek en medespelers aan een waslijn.De voorstelling kiemt vanuit deze woorden.

Van de voorwas tot het zwieren, worden woorden afwisselend gebruikt als thema’s, personages, grap, locatie, tijdperk… Weliswaar gebriefd maar zonder enige voorbedachte rade beginnen de spelers aan de voorstelling. Met hulp van de ‘vuile was’ (beschreven t-shirts) van het publiek creëren de acteurs van Lavage Total  een verrassende voorstelling van A tot Z.

Meer info over de mogelijkheden?

Improvisatieshows
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x