Aanbod van de Belgische Improvisatie Liga voor dynamoPROJECTEN

Heb je ooit overwogen om improvisatie een integraal onderdeel van je schoolcultuur te maken? Improvisatie kan een fantastische manier zijn om leerlingen te helpen hun zelfvertrouwen te vergroten, hun communicatieve vaardigheden te verbeteren, en hen te leren omgaan met onverwachte situaties. Met de Belgische Improvisatie Liga als je externe partner, kun je een dynamisch, creatief en uniek traject aanbieden aan je leerlingen.

Scholen kunnen tot 2000 euro ontvangen om in te zetten op allerlei kunstvormen in de klas via dynamoPROJECT.

Wat bieden wij aan?

 • Meerdaags Improvisatietraject: Samen met de leerkrachten en leerlingen plannen we een reeks workshops die zich uitstrekken over meerdere dagen. Deze workshops zijn aangepast aan de doelgroep en zijn bedoeld om de leerlingen stapsgewijs kennis te laten maken met de principes van improvisatie.

 • Integratie in het Lesrooster: Onze workshops worden tijdens de reguliere lesuren gegeven en kunnen worden gekoppeld aan vakken zoals drama, taal of zelfs maatschappelijke vorming.

 • Cultuurvisie Versterken: Door improvisatie in te bedden in het curriculum, bied je leerlingen een nieuwe manier om cultuur te ervaren en te waarderen.

 • Kwalitatieve Externe Samenwerking: Onze ervaren trainers zorgen voor een kwalitatief hoogstaand traject, waarbij zowel de inbreng van de school als onze expertise optimaal wordt benut.

Hoe werken we samen?

 1. Deel je basisidee voor een improvisatietraject met ons.
 2. Wij evalueren en bespreken de mogelijkheden met jou.
 3. Na goedkeuring helpen we je met de subsidieaanvraag voor het dynamoPROJECT.
 4. Na goedkeuring van de subsidie beginnen we met de uitvoering van het traject!

  Voorbeelden van mogelijke Improvisatie dynamoPROJECTEN met de Belgische Improvisatie Liga:

  “Impro & Geschiedenis”: Een reis door de tijd met improvisatiescènes die verschillende tijdperken belichten. Uitgevoerd in samenwerking met de geschiedenisafdeling.

  “Verhalen uit de Toekomst”: Waar zien leerlingen zichzelf over 10 jaar? Door middel van improvisatie verkennen we mogelijke toekomstscenario’s en dromen.

  “Impro & Taal”: Voor anderstalige nieuwkomers, waarbij improvisatie wordt gebruikt als middel om de Nederlandse taal op een leuke en interactieve manier te leren.

  “Emoties in de Schijnwerpers”: Een diepe duik in de wereld van emoties en gevoelens, waarbij leerlingen door middel van improvisatie leren omgaan met hun eigen emoties en die van anderen.

  Breng de magie van improvisatie naar jouw school en maak gebruik van de expertise van de Belgische Improvisatie Liga. Neem nu contact met ons op en zet de eerste stap naar een creatiever onderwijs!

  Offerte of meer informatie aanvragen

  Wil je de Belgische Improvisatie Liga graag contacteren voor een animatie, optreden of workshop? Of heb je een andere vraag?
  Vul dan het onderstaande formulier in of bel ons even op!

  Heb je een vraag over ons aanbod?
  Neem contact op met Véronique!

  veronique@bil.be

  of

  0474 53 64 78