Matchtrainingen

Trainingen

De BIL speelt elk jaar een aantal improvisatietheater-matchen. In totaal zijn er voor dit seizoen 24 spelers geselecteerd die worden ingedeeld in vier ploegen. Onze spelers hebben stuk voor stuk ontzettend veel ervaring met improvisatietheater, en velen van hen hebben de Impro Academy van de BIL doorlopen. Elk van hen is door de BIL audities geraakt.

In het najaar traint iedereen die door de auditie is samen. Er wordt getraind op impro skills in het algemeen, maar ook specifiek op de categorieën van de matchen, bijvoorbeeld: "Western", "Musical", "Met accessoire".

Vanaf januari beginnen de matchen. De ploegen die een match spelen, trainen die week samen. 

Fun Fact: we noemen de repetities voor een BIL match niet "repetitie", maar "training", naar analogie met de sportwereld. Want we spelen een echte "match"! Met sportshirts, scheidsrechters, etc.

Wil je graag eens naar een training komen kijken? Onze trainingen staan open voor iedereen! Mail naar Marie voor meer informatie.

BIL Audities

Je kan alleen bij de BIL komen trainen en spelen als je door een auditie raakt. In normale tijden organiseren we jaarlijks een auditie. Momenteel is er geen auditie gepland. Wil je je graag aanmelden voor een auditie, contacteer dan onze coördinator Marie

Eens je bij de BIL bent aangenomen, zijn er drie opties:

  1. Je bent zò goed dat je direct mag meetrainen met de Kernspelers en de kans krijgt om in een ploeg terecht te komen. 
  2. De BIL ziet heel veel potentieel in jou maar je moet nog wat trainen vooraleer je in een ploeg kan belanden. Daarom train je eerst een jaartje mee in onze belofteploeg. Deze hebben aparte trainingen en shows.
  3. Een combi van de twee: je traint mee met de Kernspelers en krijgt de kans om in een ploeg terecht te komen, maar de BIL vraagt van jou dat je tegelijk ook het traject van de Belofteploeg volgt om je impro skills verder aan te scherpen. 

Onze Coach

De spelers worden getraind door een hoofdcoach, die ook de hulp van hulpcoaches kan inroepen. De hoofdcoach van de BIL matchen is Sophie Van den Eynden. 

Sophie is een ervaren improvisatie-acteur. Ze speelt al heel wat jaren bij de BIL, en ook bij andere improvisatiegezelschappen zoals De Kevins en Kumul Total. Ze improviseert zowel in het Nederlands als in het Engels.

Onze coach is onwaarschijnlijk leergierig. Sophie heeft workshops gevolgd bij o.a. Keith Johnstone (de grondlegger van het BIL match format), Tim Orr, Jstar Atlanta, Inbal Lori, Tara Defrancisco, Jeron Dewulf, Gilles Delvaulx, Flavien Reppert, Feña Ortelli , Mark Jane en vele anderen.

Ze heeft een grote internationale focus. Sophie volgt de internationale trends nauwgezet op en schoolt zich regelmatig bij in het buitenland. In haar trainingen legt Sophie een grote nadruk op authenticiteit en op het handelen vanuit impulsen en zintuigen. 

Sophie volgt  als coach grote namen op zoals Jeron Dewulf en Gilles Delvaulx, die beiden een groot vertrouwen in haar hebben uitgedrukt. Op 16 januari 2022 zal de eerste match gespeeld worden die is voorbereid door Sophie.


Matchtrainingen
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x